8 Kasım 2008 Cumartesi

Cilt bakım ve güzellik maskeleri

Normal ve kuru cilt için elma maskesi: Bir tane elmayı alın ve kabuğunu soyun daha sonra da rendeleyin..Buna bir yemek kaşık krema katınn ve karıştırınYüze sürün ve on dakika sonrada ılık suyla temizleyin.

Kuru cilt için buğday kırması : Yüz gram kırık buğday ile biraz zeytinyağını krem olacak kadar mikserde karıştırın ve on beş dakika yüzünüzde bekletin.

Yağlı cilt için zencefil : Bir bardak ısıtılmış zeytinyağına bir yemek kaşık toz zencefili karıştırın ve bir iki saat kadar bekletin.Bez parçaları batırın ve yüze sürün yirmi dakika kadar bekletin.

Yağlı cilt için : 10 ml adaçayı, destile suyu, dört yemek kaşık çökelek, bir kahve fincan ılık sütle mikserde karıştırın ve yüze sürüp yarım saat bekletin. kaynak cilt bakımı

Yağlı Ciltlere Limon Peelingi

Yağlı ciltler için limonlu peeling formülü :

İki yemek kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğuna iki yemek kaşık yulaf unu ile altı yemek kaşık buğday kepeği karıştırın ve biraz su katın.Hafif lapa oldukdan sonra bunu dairesel hareketler ile birkaç dakika kadar cildinizi temizleyin.Son olarak ise bol ılık su ile temizleyin.

LEKELER İÇİN KAYSILI MASKE

İki avuç ayıklanmış çekirdeksiz kayısı alın.Bunları ince şekilde kıyın ve bir tutam taze maydonoz , gelincik katın ve bir bardak nane suyunda pişirin ve sonra lapa yapın.

Bu lapaya 2 çorba kaşık kaymak ile krem olana kadar pirinç unu katın ve yoğurun.Cildin parlak ve lekesiz olmasını sağlar.

Yüze sürün ve yirmi dakika kadar bekletin.İsterseniz gül suyu ile sulandırın ve saçlarınızu yumuşatan bir şampuan olarak

NEMLENDİRME VE PARLAKLIK VERİCİ GÜL MASKESİ

Üç avuç kadar taze toplanmış gül yapraklarını 5 dakika kadar saf suyun içinde pişirin.Toz ıhlamur yapraklarından bir çay kaşık, taze kaymaktan bir çorba kaşığı, süzme baldan ise bir tatlı kaşık ilave edin.Bunu krem olana kadar kestane unu ile karıştırın.
Cildinizin daha güzel ve parlak olmasını sağlar.

PARLAKLIK VEREN BEZELYELİ MASKE

2 su bardak dolusu taze ayıklanmış bezelyeyi alın.Bunları havanda dövün.Daha sonra da üzüm pekmezi ile karıştırın.Bu karışımı bir kaba koyun ve yarım litre saf suda kaynatın.Su çekilmeye başlarken ateşden alın.

Daha sonra bir yumurtanın beyazını ve yarım fincan ayçiçek yağı katın.Eğer fazla sıvı olursa biraz mısır unu ekleyin.Bu karışımı yoğurun.Bu maskeyi cildinize geceleri uyumadan önce sürün ve sabah yüzünüzü ılık suyla yıkayın.Daha sonra da gül suyu ile kompres yapın.

Parlaklık için ıspanaklı maske

Bir tane yumurtanın sarısı, bir bardak ıspanak suyu, yarım fincan kavun suyu, 1 çorba kaşığı bal ve 1 avuç yulaf ununu aynı kaba koyun ve macun yapın.Bu karışımı buzdolabında karılaştırın.Sonra buna gül suyu katın ve yoğurun.Cildinizin parlamasını sağlar ve güzelleştirir.Bu karışımı saçlar için şampuan olarak kullanırsanız eğer saçlara parlaklık verir ve aynı zamanda da kepekleri giderir.