24 Ocak 2010 Pazar

Limon Cilt Sıkılaştırıcı Cilt Bakımı Kremi


İçindekiler:

* Dört yemek kaşığı limon suyu
* Yarım çay kaşığı nane esansı
* Sekiz yemek kaşığı güvercin otu
* İki yemek kaşığı alkol

Uygulama : Bütün malzemeleri hava geçirmeyen bir şişeye koyun ve bir gün bekletin. Şişeden alıp süzün ve yeniden şişeleyin.Özellikle yağlı cilt tiplerinde etkilidir.

Biberiye Suyu Cilt Sıkılaştırıcı Cilt Bakım Kremi


İçindekiler:

* İki yemek kaşığı biberiye
* Dörtte bir portakalı soyun suyunu çıkartınız.
* Yarım limonu soyun ve suyunu çıkartın
* Dört dal nane
* Dörtte bir fincan alkol yada güvercin otu
* Yarım fincan gül suyu

Uygulama : Tüm malzemeleri hava almayan bir şişeye koyun.Bir hafta bekletin, sık sık çalkalayın daha sonra kullanabilirsiniz.Kolay gelsin…

Yağlı Ciltler için Cilt Bakım Kremi


Yağlı Cilt Sıkılaştırıcı Cilt Bakımı Kremi

İçindekiler :


* Sekiz yemek kaşığı sandal ağacı yağı
* Bir çay kaşığı bergamot yağı
* Yarım çay kaşığı lavanta yağı
* Sekizde bir çay kaşığı karanfil yağı
* Bir yemek kaşığı bal
* Dört yemek kaşığı portakal çiçeği suyu
* Bir parça sandal tozu

Uygulama : Bütün malzemeleri karıştırın ve hava almayan bir şişeye koyun.. Bunu hergün iki defa çalkalayın iki hafta sonra kullanmaya başlayın.Bu maske özellikle yağlı cilt tipleri için çok iyi bir sıkıştırıcıdır…

Bal Suyu Cilt Sıkıştırıcı Cilt Bakımı Kremi


Bal suyu Cilt Sıkıştırıcı Kremi

İçindekiler :

* İki yemek kaşığı bal
* Sekiz yemek kaşığı alkol
* Dört yemek kaşığı gül suyu
* Dört yemek kaşığı lavanta yağı
* Yarım çay kaşığı benzion
* İki yemek kaşığı kişniş tozu
* İki yemek kaşığı hindistan ceviz tozu
* Bir yemek kaşığı toz karanfil
* Dört yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
* Yarım çay kaşığı buhur

Uygulama :Bütü malzemeleri karıştırın ve hava geçirmeyen bir şişeye koyun.Bir hafta boyunca günde iki kez hergün çalkalayın ve bir hafta sonra faydalı bir sıkılaştırıcı olarak kullanın.

Nane Kırışıklık Önleyici Cilt Bakımı Kremi


İçindekiler :

* İki yemek kaşığı nane ezmesi
* Dört damla nane esansı yada yağı
* Bir tutam alüminyun tozu

Uygulama : Malzemeleri karıştırıp ince bir tabaka halinde yüzünüze uygulayın.Daha sonra onbeş dakika kadar bekleyin.Yağlı ciltler için alüminyum tozu yerine bir çay kaşığı kaolin ve dörtte bir çay kaşığıda nane esansı kullanın.

Morluklara Ballı Lahana


Anaokuluna giden bir oğlum var. O kadar yaramaz ve hareketli ki, neredeyse hergün düşmekten vücudunun her tarafı eziklerle ve morluklarla kaplı. Bu morlukları nasıl geçirebilirim?

Çocuğunuz düştüğünde ve bir yeri morardığında, öncelikle hasar gören yere buz kompresi uygulayın. Sonra da yumuşak bir lahana yaprağına biraz bal sürün. Ballı lahana yaprağını moraran bölgeye sarın ve en az iki saat boyunca bekletin. Ardından da o bölgeyi yıkayın. Ballı lahana morluklara iyi gelecektir.

Emzirmenin Yol Açtığı Çatlakları Ayvayla iyileştirin


Çok kısa bir süre önce doğum yaptım. Bebeğimi emzirirken çok canım yanıyor. Göğüslerimin uçları tahriş oldu ve çatladı. Bebeğimin anne sütüyle beslenmesini istiyorum ama daha ne kadar katlanabilirim bilmiyorum. Bana ne yapmamı önerirsiniz.

Öncelikle bebeğinizi doğru zamanda ve doğru şekilde emzirebilmek için mutlaka doktorunuzdan yardım alın. Göğüslerinizin çevresini temiz tutmayada özen gösterin. Ayrıca, bir olgun ayvanın çekirdeğini çıkarın ve bir çay bardağı suyun içinde beş dakika kaynatın. Süzdükten sonra, bir çorba kaşığıda zeytınyağı ekleyin. Ilıyınca, bu karışımla göğüs uçlarınızın çevresine kompres uygulayın. Çektiğiniz acı hafifleyecektir.

Salatalık Kırışıklık Önleyici Losyon Yapımı


Salatalık Kırışıklık Önleyici Cilt Bakımı Losyonu

İçindekiler:

* Dörtte bir salatalık (suyu çıkartılmış)
* Bir yumurta beyazı (koyu olana kadar çırpılmış)
* Bir çaykaşığı limon suyu
* Bir çay kaşığı votka
* Birkaç damla benzion tentürü

Uygulama : Bütün malzemeleri karıştırın ve karışımı yüzünüze uygulayın.Onbeş dakika kadar bekledikden sonra soğuk suyla yıkayın.

Yumurta Beyazı Maskesi


Yumurta Beyazı Cilt Bakımı Maskesi

İçindekiler :



* Bir tane yumurta beyazı
* İki yemek kaşığı gül suyu

Hazırlama : Yumurta beyazını iyice çırpınız.İnce olarak yüzünüze uygulayın.Onbeş yada yirmi dakika kadar bir fincan suyla karıştırışmış gül suyu ile silin.Bu maske cildinizi sıkılaştırır ve kırışıklıkları düzeltir.

Kayısı Kırışıklık Giderici Krem


Kayısı Kırışıklık Giderici Cilt Bakımı Kremi

İçindekiler :

* İki yemek kaşığı lanolin
* İki yemek kaşığı badem yağı
* Bir yemek kaşığı kayısının yağı
* Üç yemek kaşığı limon suyu

Uygulama biçimi : Bütün malzemeleri karıştırın ve içinde sıcak su bulunan bir tavanın içinde eritin.Kayısı A vitamini açısından zengin olduğu için cilt sağlıklı bir görünüme kavuşacak ve kırışıklıklar gidecektir.

23 Ocak 2010 Cumartesi

Sivilcelere Maskeler


Sivilceler için cilt bakımı maskelerine devam ediyoruz.

Sivilce maskesi 1 : Bir bardak su ile biraz kırmızı kantoron otu.Bu otu aktar ve marketlerden bulmanız mümkündür.Sıcak suyun içinde beş dakikakaynattıkdan sonra demleyin.Daha sonra bu su ile yüzünüzü temizleyin.Demden kalan kantoron otlarınıda sivilceler üzerine uygulayın.Bunu otuz gün boyunca günde bir kez kullanın.

Sivilce maskesi 2 : Bir çay kaşığı kuru maya alın ve bir tane aspirini toz hale getirin.Daha sonra oksijenli su ile hepsini karıştırın.Sivilcelere uygulayın.Bu kadar.

Sivilce Maskesi


Sivilceler için cilt bakımı maskesi :

Malzemelerimiz :

* Bebek pudrası
* limon kolonyası

Hazırlanışı : Malzemeleri karıştırın ve krem haline getirdikden sonra uygulayın.Sivilcelerine sürün ve bekleyin kurudukdan sonra ise kendisi çıkacaktır.Daha sonra ılık su ile temizleyin.

Sivilce İzleri


Sivilce ile dertler gelişme bluğ çağlarından başlar.Ancak her yaşta bu sorun ortaya çıkabilmektedir.Herhangi bir sivilce oluşumunda bunlarla oynamamak, sıkmamak gerekir.Daha sonralarında ise sivilce izlerine ve lekelerine davet çıkartmış olursunuz.Cilt bakımında önemli olan çözümlere daha kökden yaklaşmak ve cildinize göre bakım yapmaktır.Bunun içinde öncelikle bu tür sorunlara sebeb olabilecek oynamalar yada sıkmalar yapmamakdan geçer.

Genel olarak sivilcelerin izleri cildinizde pürüzlü bir biçimde olur.Ayrıca genel olarak cildinizin kötü bir görünüm almasınada neden olabilirler.Son teknolojinin gelişmesiyle birlikte bu tür izler lazer ışınları ile de giderilebilmektedir.Ortalama olarak beş seans ile sınırlı olsada herkesin cilt yapısına göre değişimler gösterebilmektedir.Ortalama olarak 1 ay sürebilmektedir.

22 Ocak 2010 Cuma

Egzersizin Fazlası Yaşlandırır


Yıllardır düzenli olarak egzersiz yapıyorum. Egzersizin hızlı yaşlandırdığı söyleniyor. Doğru mu?

İyi yapılan ve bilinçli planlanan bir egzersiz programının sizi daha hızlı yaşlandıracağını söylemek mümkğn değildir. Tam tersine, egzersiz yapmanın yaşamı uzattığını, ,alzheimer, diyabet, osteoporoz, kanser, damar sertliği gibi hastalıklarla mücadeleyi kolaylaştırdığını gösteren çok sayıda araştırma var. Ancak aşırı egzersiz ve bedeni zorlayan hareketler daha fazla serbest radikal üretimine yol açarak hücrelerin daha erken yaşlanmasına yol açar. Ağır ve yoğun bir egzersiz programının sağlığınıza zarar vereceğini unutmayın. Yanlış olan, egzersiz sırasında nefes nefese kalıp soluk alıp vermekte zorlanır hale gelmektir. Bilinçli şekilde egzersiz yapmaya devam edin. Serbest radikallerle mücdele içinde antioksidanlardan yararlanın.Meyve suyu, sebze ve meyve tüketimi bu konuda size yardımcı olacaktır.

Kırışmamak için Nemlendirici Kullanın


Kırışıklık kremi kullanmaya kırışıklar oluşmadan mı başlamak gerekir? Benim için en doğru kremi nasıl belirlerim?

Kırışıklarla mücadelenin erken dönemdeki en etkin yolu, cilt temizliğine özen göstermek ve düzenli olarak nemlendirici kullanmaktır. Sözünü ettiğiniz ürünlere kırışıkların belirmeden başlamanızın bir anlamı yoktur. Zira bu kremlerin misyonu kırışıklık önlemekten çok, oluşmuş ince kırışıkları azaltmaktır. Bu açıdan mucizevi sonuçlar beklemek hayalcilik olur. Kırışıklık karşıtı kremlerin orta yaşlardan sonra ortaya çıkan kırışıklık ve çatlakları azaltmaya yardımcı olması için kullandıldığı aklınızda bulunsun. Cilt tipinize ve yaşınıza en uygun kremi belirlemek için önce bir uzmana başvurmanızı tavsiye ederim.

Saçınızın Beyazlamasını Yumurtayla Durdurun


Henüz 30lu yaşlarda olmama rağmen saçlarımda çok fazla beyaz var. Koyu renk saçlı olduğum için beyazlar çok belli oluyor. Bana saçlarımın beyazlamasını durdurmak için nasıl bir formül uygulamamı tavsiye edersiniz?

Bir adet soğanı ve beş diş sarmısağı blender'da iyice ezin. İçine bir yumurtanın sarısını ve bir çorba kaşığı zeytinyağı ekleyerek, krem kıvamına getirin. Bu kremi saçınıza sürüp bir saat bekleyin. Bu formülü hafta bir kez uygulamanız gerekiyor.

Vücudunuzun Gerginliğini Çikolata ve Kahveyle Atın


Çok stresli bir iş hayatım var. O kadar çok sıkılıyorum ki eve geldiğimde her yerim kasılmış oluyor. Gerginliğimi atmaya yarayacak bir formül var mı?

10 Gram Bitter Çikolatayı eritin. Bir kahve fincanı Türk kahvesi ile bir yumurtayı çırpıp, erittiğiniz bu çikolataya ekleyin. Bu karışımın içine, iki çorba kaşığı kaymak ve alabildiğince süt ilave edin. Ardından bu karışımı tüm vücudunuza sürün. 15 dakika bekledikten sonra yıkanın, bütün vücunuz gevşeyecektir.

Sivilce İzlerine Karşı Maske

Sivilce iz ve lekelerinden şikayetçiyseniz işte size göre cilt bakımı maskesi…

Malzemeler : Bir tatlı kaşığı kayısı yağı, Bi

Bir tatlı kaşığı kadar kil toprağı

İki yemek kaşığıda elma sirke



Uygulama şekli : Bütüm malzemeleri karıştırın.DAha sonra akıcı bir krem kıvamına gelince elma sirkesini katın.Sirkeden maksat akıcı olmasıdır kıvamını kendiniz de ayarlayabilirsiniz….Bundan sonra ise lekelere bikaç kez uyguladıkdan sonrasında üzerine nemli bir tülbent ile onbeş dakika bekletin sonra temizleyin.

Sivilce Cilt Bakım Önerileri

Sivilceleriniz var ise öncelikle allık ve pudralardan kaçınmalı, ve sivilceye sebeb olabilen makyajlardan uzak durmanız gerekmektedir…Bu tür pudra vb. şeyler cildi kapatıp gözenekleri doldurduğu için sivilcere sebeb olabilmektedir.Ayrıca bununla beraberde cildinizdeki yağlanmalar ile bunlar iyice artmaktadır. Cilt bakımı için bu önerileri kulak ardı etmemeli, öncelikle güzel ve doğal bir cilde sahip olmalısınız.Daha az yağlı ürünler seçmeye özen göstermelisiniz.Daha hafif fondotenler olabilir.Yağlı cilt yapısına sahip olanlar ise kendilerine uygun olan ürünleri tercih etmelidirler.Her zaman cildiniz için uyumlu ürünler kullanmalısınız.Unutmamalısınız ki öncelikle iyi ve güzel bir cilde sahip olmak size daha iyi olmanızı hissettiricektir.

Sivilce İzleri için Cilt Maskesi

Sivilceleriniz ile başınız dertten kurtuldu ve izler mi kaldı? O zaman bu izlere karşıda çözümler bulalım ne dersiniz? Şimdi ilk cilt bakımı olarak biraz menekşeyi demleyip bunu günde iki defa sabahları vede akşamları yüzünüze uygulayıp güzelce temizleyin.

Şimdi malzemelerimiz :

* Biraz maydonoz
* İki tane bıldırcın yumurtası
* Biraz gül yaprakları
* Birde yarım salatalık

Hazırlama şekli :
Tüm bunları karıştırın ve yumurtaların sadece aklarını ekleyin.Daha sonra bunu sivilce izlerine uygulayın ve en az on beş dakika bekledinden sonrasında temizleyin.Bu maskeyi otuz gün süresince kullandığınız takdirde sivilce izlerinden eser kalmadığını göreceksiniz.Kolay gelsin.

Soğan Maskesi

İçindekiler

* Bir adet soğan ezilmiş ve rendelenmiş.
* Bir yemek kaşığı lekeci toprağı
* Bir yemek kaşığı bal

Uygulama : Malzemeleri karıştırın ve yüzünüze sıkılaştırıcı olarak kullanın.Bu maske cilt lekelerini giderir ve kırışıklıklarıda önler.

Sülfür Cilt Maskesi

İçindekiler :

* Bir çay kaşığı saf sülfür tozu
* İki yemek kaşığı lekeci toprağı (Kil)
* Bir yumurtanın da beyazı

Hazırlama şekli : Malzemeden bir hamur oluşturun ve yüzünüzdeki sivilce aknelerin tedavisi için her gün uygulayın.Sülfür alerjiniz varsa bu maskeden kaçının.

Kafur ve Gliserin Cilt Sıkıştırıcı Cilt Bakımı Kremi

İçindekiler :

* Bir yemek kaşığı gliserin
* Üç damla kafur esansı
* Yarım yemek kaşığı boraks tuzu
* Bir fincan damıtılmış su



Hazırlanışı : Tüm malzemeleri bir şişeye koyun ve iyice çalkalayın.Bunu daha sonra yüzünüze uyguladığınızda yüzünüzdeki sivilceleri ve çilleri tedavi eder.Cildinizin yumuşamasını sağlar.

21 Ocak 2010 Perşembe

Tarçınla Enerji Depolayın

Son derece yoğun bir çalışma tempom var ve işim çok stresli. Sürekli yorgun ve bitkinim. Gün içerisinde enerjimi yüksek tutmak için nasıl bir formül uygulamam gerekiyor?

Eşit miktarda anason, tarçın, portakal, avakado, zambak ve susam yağını karıştırın. Her banyodan sonra bu karışımı temiz vücudunuza ovarak yayın. Bu formül, özellikle sabag duş aldıktan sonra uyguladığınızda enerjinizin artmasını sağlayacak ve sizi gün boyunca zinde tutacaktır.

Karaciğerinizi Ballı Enginarla Koruyun

Karaciğerimde problem var. Bu nedenle herşeyi yiyemiyorum. Her hangi bir sağlık sorunu yaşamadım, rahatlıkla tüketebileceğim bir gıda varmı?

Lifli gıdalar tüketmeye özen gösterin. Ayrıca 6 adet limonu kabuklarıyla beraber dörde bölüp blender'a atın. Dört adet çiğ enginarıda dörde bölün. Bunları karıştırıp macun haline getirin. İçine iki kilo bal ve 500 gram ceviz ilave edin. Bu karışımı cam bir kavanoz içinde ve soğuk bir yerde saklayın. karışımdan her gece yatmadan önce bir çorba kaşığı yiyin.

Siyah Noktalardan Domatesle Kurtulun

Eğer bugüne kadar birçok formül denedim ama yüzümdeki siyah noktalardan bir türlü kurtulamadım diyorsanız bu derdinize domatesle son verin.

Yüzümde çok fazla siyah nokta var. bunları yok etmek için ne yapmam gerekiyor?

Öncelikle yüzünüzü sıcak su buharına tutun ve gözeneklerin açılmasını sağlayın. Ardından bir adet olgun domatesi ezin ve bir tülbent yardımıyla süzün. Bir tatlı kaşığı gliserin ve iki damla asilbent tentürü ile karıştırın. Bu karışımı siyah noktaların üzerine sürün. Kullandıktan sonra karışımı cam bir şişede muhafaza edin.