24 Mart 2010 Çarşamba

Ahmet Maranki Kabızlık için doğaş çözüm

Prof. Dr. Ahmet Maranki kabızlık için kuru incir kürünü öneriyor.

5 adet kuru inciri iyice yıkadıktan sonra, 1 bardak sıcak suyun içine koyarak 1-2 saat bekletin. Akşam yatmadan önce incirleri yedikten sonra üzerine de suyunu için.

Bu kür 3-4 hafta uygulandığında kabızlık için faydalıdır. İncir, mide ve bağırsak mukozasını kalıntılardan, balgamlardan temizler ve rahat çalışmalarını sağlar.

Uyarı : Bu kürün şeker hastaları tarafından uygulanması uygun değildir.


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Çikolata yerine badem yiyin

Diyet yapanların en büyük sıkıntısı sevdikleri yemekleri çok sık tüketememek oluyor. Kalorisi fazla gıdaların yerine onlara alternatif oluşturacak lezzetli tatlar koyulabileceğini söyleyen Diyetisyen Nil Şahin Gürhan, “Çikolata yerine badem, poğaça yerine tost, kola yerine ayran tüketin” diyor.

Rejim yapanların çoğu sağlıklı bir şekilde zayıflamak yerine şok diyetlerle hızlı kilo vermek ve her kıyafetin içine hızlı girebilmek istiyor. Asıl hedefin kilo vermek değil, verilen kiloları geri almamak olması gerektiğine dikkat çeken Diyetisyen Nil Şahin Gürhan, “Kilomuzun sabit kalması için, aldığımız enerjiyle harcadığımız enerjini dengeli olması gerekiyor. Enerji almak kolay ve hızlı gerçekleşen bir eylem ama enerji harcamak zaman ve emek istiyor” diye konuşuyor.

Metabolizmanız pul biberle hızlansın

Metabolizmalarını hızlandırmak isteyenlere günde 6-7 öğün beslenmelerini, yürüyüş yapmalarını, günde 3 litre su ve 2-3 fincan yeşil çay içmelerini, yemeklerine kırmızı biber eklemelerini söyleyen Diyetisyen Nil Şahin Gürhan, sağlıklı sofralarda bulunması gereken başlıca baharatları şöyle sıraladı:

Etli yemeklerde kekik.
Gaz yapan yiyeceklerde kimyon.
Salatalarda havuç, nar ekşisi ve zeytinyağı.
Çorbalarda kuru nane.

Zencefilli içeceklerle karnınızı tok tutun

Diyetisyen Nil Şahin Gürhan, diyet yapanlara sofralarında tok tutan ve besleyici olan zencefilli içeceklere yer açmalarını öneriyor. Gürhan’ın tarifini verdiği karışımlar, bağışıklık sistemini de güçlendiriyor.

Zencefilli taze limonata : 1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefili 1 litre kaynamış suda 1 taşım kaynatın. Altını kapatıp,, 1 yemek kaşığı bal ilave edin. İyice karıştırıp soğumaya bırakın. Yeni kesilmiş 1 adet limonu da bu karışıma ilave ettikten sonra, taze olarak tüketin.

Ahmet Maranki saç dökülmelerine karşı ceviz kabuğu

Mevsim geçişleri genellikle saç dökülmelerinin daha çok yaşandığı dönemlerdir. Günde belli bir sayıdan fazla saç telinizi kaybediyorsanız, kellik tehlikesi altındasınız demektir.

Saç dökülmelerini önlemek için Prof. Dr. Ahmet Maranki’nin ceviz kabuğu kürünü deneyin:

Ceviz kabuğu kürü:

20 tane cevizin sert olan kahverengi kabuğunu, 1 litre suya koyarak 10-15 dakika

kaynatın.Elde edilen ceviz kabuğu suyu ile her gün sabah ve akşam saçlarınızı yıkayın.

Düzenli uyguladığınızda kısa sürede saç dökülmeniz duracaktır.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

22 Mart 2010 Pazartesi

Bağırsak parazitleri için bitkisel çözümler

Bağırsak solucanları tenyalar,yuvarlak solucanlar ve kıl kurtları olarak üçe ayrılabilir.Tenyalar 7-8 metreye kadar uzayabilir,halk arasında şerit olarak bilinir. İyi pişmemiş etlerle insanlara geçer.

Şerit olan kişilerde karın şişliği, bulantı ve iştahsızlık görülür. Bağırsak,normal çalışmaz ve sinir sistemi bozukluğu baş gösterir.

Bağırsak parazitleri için bitkisel formüller:

Tenyaları düşürmek için :

* 1 çorba kaşığı eğrelti otu 2 su bardağı kaynar suya konularak çay gibi demlendirilir.15 dakika ara ile aç karnına birer su bardağı içilir.

* 1 litre kaynar suya 1 yemek kaşığı kekik konularak 15 dakika demlendirildikten sonra süzülür. Sabahları aç karnına 1 su bardağı.gün boyu toplam 4 bardak tüketilir.

* İnce rendelenmiş 200 gram havuç sabahları aç karnına yenilir.Öğleye kadar bir şey yenmez.Öğle ve akşam yemeklerinden 20 dakika önce 100 er gram daha yenir. 5-6 gün boyunca bu uygulamaya devam edilmelidir.

Yuvarlak solucanları düşürmek için:

Yuvarlak solucanlar 10-20 cm boyunda olup genellikle 3 ile 10 yaş arası çocuklarda görülür.Karın şişlliği,karın ağrısı,zayıflama ve kaşıntı görülür.

Tedavisi için:1 su bardağı kaynar suya 1 tatlı kaşığı papatya konulur.10 dakika demlendirilip süzülür. Yemeklerden 1 saat önce günde 3-4 bardak içilir.

Kıl kurtları için:

Kıl kurtları 3-4 milimetre boyunda olup gözle zor görülen ufak kurtlardır.Geceleri uykusuzluk,sinir bozukluğu,baş dönmesi ve apandist bölgesinde ağrılara sebep olurlar.

Sabahları aç karnına 250 gram çilek yenilip,öğleye kadar başka bir şey yenmezse şifa olur.Bir süre buna devam edilmelidir.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

17 Mart 2010 Çarşamba

Kalbiniz için kuru kayısı yiyin

Lif açısından zengin olan kuru kayısı, kan şekerini dengede tutuyor ve vücudu kanserden koruyor. İçerdiği potasyum sayesinde de, kalp kaslarının iyi çalışmasını sağlıyor ve koroner kalp hastalığına geçit vermiyor.

Yumurta zihni açıyor

Çocukların ve gençlerin, zihinsel gelişimleri için büyümelerini tamamlayıncaya kadar günde birkaç adet yumurta tüketmeleri gerektiği açıklandı. Uzmanlar, kaliteli protein içeren gıdalar arasında başı çektiğini söyledi.

Uykusuzluğun ilacı şeftali


A, B3 ve C vitaminleri açısından son derece zengin olan şeftali, vücudun savunma mekanizmasını güçlendiriyor. Antioksidan özelliğiyle toksinlerin vücuda vereceği zararları önleyen şeftalinin suyu ise, uykusuzlukla savaşıyor.

Vücudunuzu düzenli spor ile diri tutun

İki aydır kilo vermek için doktor kontrolünde diyet yapıyordum. Vücudumun sarkmasını ve gevşemesini önlemek için ne yapabilirim?

Yaşla ve yüksek miktarda kilo kayıplarıyla birlikte, hele birde dokusal olarak yatkınlık söz konusuysa, dokularda sarkma ve gevşeme ortaya çıkar. Bunları önlemenin en etkin yolu, düzenli fiziksel aktivitedir. Uygun ağırlıklarla yapılan ve farklı kas gruplarını çalıştıran egzersizlerin, pilatesin ve yüzmenin size faydası olacaktır. Yüzme, vücuttaki çok sayıda ve farklı kas gruplarını en ideal şekilde çalıştıran spordur. Her yaştan, farklı sorunları olan herkese, düzenli olarak tavsiye edilir. Uygulanan beslenme programlarının kas dokusunu destekleyecek oranda protein içermesi gerektiğini de unutmayın.

Göz çevrenizi patatesle bakıma sokun

Sürekli bilgisayar başında oturmaktan göz çevremde torbalar oluştu. Bugüne kadar birçok ürün kullandım ama hiçbiri işe yaramadı. Bana tavsiye edebileceğiniz bir formül var mı.

Her akşam yatmadan önce bir elmanın yarısını ve küçük bir patatesi rendeleyin. Bunları karıştırıp, biz gazlı bezin içine yerleştirin. Bu bezi 15 dakika boyunca gözlerinizin çevresinde bekletin. Arada masaj da yapabilirsiniz. Sorununuz kısa zamanda çözülecektir.

16 Mart 2010 Salı

Kahve tüketmede aşırıya kaçmayın

Günde 10–15 fincandan fazla kahve içiyorum. Çevremdeki herkes bana kızıyor. Çok kahve tüketmenin zararı var mıdır?

Kahvede bir çeşit uyarıcı olan kafein bulunuyor. Kafein aşırı miktarlarda alındığında kan basıncında ve kalp atım hızında artışa, gerginliğe ve sinire neden oluyor. Aşırı kahve tüketmeye devam ederseniz, zamanla kalbinizde ritim bozukluğu meydana gelebilir. Bu da, kalp çarpıntısına yada başka rahatsızlıklara neden olabilir. Edinburg Üniversitesinde yapılan bir araştırmada, düzenli olarak fazla kahve tüketenlerin kan basıncının yani tansiyonunun hızla yükseldiği tespit edilmiştir. Ayrıca kahve, midenin asit salgılamasını uyardığı için gastrit ve ülser gibi mide rahatsızlıklarını da tetikleyebiliyor.

Size kahve tüketiminizi azaltmanızı tavsiye ederim. Günde 200 miligram kafein tüketmek yeterlidir. Sağlığınız için bu sınırı aşmamaya özen gösterin.