21 Mayıs 2009 Perşembe

Cilt Koruyucu Maskeler

İyi bir yüz maskesi mucizeler yaratabilir.Ancak herhangi bir ürün kullanmamalı,cildiniz için en uygun olanı dikkatlice seçmelisiniz.

Nemlendirici Maske: Bu zengin maske, cildinizin nem seviyesini artıracak ve kuru ciltler için ideal bakım uygulayacaktır.Kuru bölgelerin pul pul dökülmesini ve çizgi oluşumunu önleyecektir.Maskenizi 5-10 dakika kadar yüzünüzde bırakın. kağıt bir mendille silin.Yüzünüzde kalan ince tabaka tamamen silinene kadar cildinizi etkilemeye devam edecektir.Yüzünüzü gerdin yada sıkı hissediyorsanız ve güneş banyosu sonrası, nemlendirici maske iyi bir bakım sağlayacaktır.

Kil ve Çamur Maskesi : Kil yada çamur maskesi yağlı ciltlerdeki fazla yağı ve kirleri alacaktır.Gözeneklerin açılması, parlamaların azalması ve sorunlu lekelerin kaybolmasında kil ya da çamur banyoları faydalıdırlar.

Maskeyi yüzünüze uygulayın ve 10 dakika kadr yüzünüzde tutun.Aynı zamanda yüzden ölü deriyi, kiri ve pisliği almak içinde ılık suyla yıkayın.

Exfoliatin (Pul pul dökülme) Maskeleri : Bunlar derin temizleme maskeleridir ve cildinize çok iyi gelir.Ölü hücreler zaman zaman sağlıklı ciltte de oluşabilirler ve donuk bir görünüme ve siyah noktalara sebeb olurlar.Böyle zamanlarda bu maskeler harikalar yaratır.Kil maskesi gibi uygulanı ve kurumaya bırakılır.5-10 dakika sonra durularken maskedeki minik aşındırıcı parçalar cildin üst ölü kısmınıda alır.

Piling Maskeleri: Bu tür maskeler her türlü cilt için kullanılabilir.Jel olarak yüzünüze sürün, kurumaya bırakın ve daha sonrasındaysa yüzünüzden çıkartın.Hafif formülasyonu yağlı bölgelerdeki gözeneklerin açılmasına ve bu bölgelerin tazelenmesine ve kuru bölgelerin nemlenmesine yarar.

Jel maskeleri : Hassas ve yağlı ciltler jel maskelerden çok olumlu etkilenirler, cilt mükemmel bir şekilde yumuşar ve serinler.Jeli uygulayın ve ciltte 10 dakika kadar bırakın, bir kağıt mendille de fazalalıkları alın.Jel maskeler çok fazla güneşte kalındıysa ya da cildiniz tahriş olduysa çok iyi gelecektir.

Hiç yorum yok: