23 Mayıs 2009 Cumartesi

Evde Yapılabilecek Kolay Cilt Bakımı ve Cilt Maskeleri

Kendi güzelliğinize zaman ayıramıyor musunuz? Belkide yoğunluktan dolayı güzellik salonları ve ya merkezlerine gidemiyorsunuzdur.Sizde kendiniz evinizde kolay ve bilindik tariflerle kendinize cilt bakımı uygulayabilirsiniz.Gereken malzemeler evde olan mevcut şeylerdir korkmayın ürün almanız gerek kalmayacak.Nasıl mı ?


- Cildinizi tuz ile güzel bir biçimde ovarak peeling yapmış olursunuz ve cildiniz canlanabilir.

-Papatya sayesindeyse siyah noktalara savaş açalım.Bunu aktarlardan bulabilirsiniz.Öncelikle papatyaları iyice kaynatınız.Bu kaynar suyla kendinize güzelce buhar maskesi olarak uygulayınız.Bundan sonraysa pamuk ile bu çaydan alarak yüzünüzü silip temizleyiniz.Beş dakika kadar bekledikden sonra yıkayın..Cildiniz parlak olacaktır.

- Evde kolayca yapılabilecek bir maske daha.Biraz limonun suyuna ince biçimde doğranmış maydonozları kıyıp 24 saat kadar bekletin.Ortaya maydonoz renginde su çıkacaktır.Bunu küçük kalıplara koyarak buzlukda donmasını sağlayın.Daha sonra haftada 1-2 defa kullanmak üzere yüzünüze buz maskesi olarak kullanbilirsiniz.Sivilceler ve siyah noktalar için etkili bir çözüm olduğunu farkedeceksiniz.

-Yemeklerde kullandığınız ayçiçek yağı bize yeter.Nasıl der gibisiniz.

Gayet basit.Bir bez parçası veya pamuk yardımıyla ayçiçek yağıyla cildinize yada yüzünüze masaj yapın.Fakat yatarken uygularsanız sabah cildinizin beslendiğini farkedeceksiniz.

Hiç yorum yok: