30 Mayıs 2009 Cumartesi

Genç Yaşta Cilt Bakımı Nasıl olmalı

Genç yaşlardaki cilt bakım uygulamaları özelliklede buluğ çağında başlıyor.Vücudun yapısı hızla değiştiği için cilt de değişmektedir.Buna bağlı bir şekilde ise ciltte sivilce oluşumu, siyah noktalar vede cildin kuru olması yada yağlı olması gibi durumlar ortaya çıkmaktadır.İşte bu yüzden bu yaşlarda cilt bakımına başlamak daha sonra meydana gelebilecek sorunlara karşı cildinizi korumak ve daha güzel olmasını sağlayacaktır.

Şimdi genç yaşta yapılacak ve de yapılması gereken cilt bakımı maddelerini sıralayalım:

1. İlk önc sabun türü temizleyicilerden artık uzak durmak en önemlisidir.Cildinizin kurumasına ve nemsizleşmesine sebeb olacaktır.

2. Sabunun yerine ise temizleme sütü, toniği en uygun olanıdır.Temizleme sütü yerine tonik kullananlar vardır.Bu yanlış bir bilgidir.Temizleme sütünün görevi derideki kirleri temizlerken tahriş etmez.Tonik gözenekleri açar ve deriyi iyice temizler.
3.Günde iki defa nemlendirici kullanmaları tavsiye olunur.Eğer ki cildiniz siyah nokta gibi sorunları var ise cildi sıkılaştırıcı gözenekleri kapatıcı türden bir nemlendirici kullanmalısınız.
4. Haftalık olarak 1 kez piling yapılması gerekir.Bu piling ile ciltteki ölü hücreler temizlenir ve cildiniz daha sağlıklı olması amaçlanır.Cildi yağlı durumda olanlar iseiki kez yapabilir.

5. Sivilce ve akneli olanlarda ise özel bir cilt bakımı gereklidir.Lütfen önemsememezlik etmeyelim.Sivilceye sebeb olan alışkanlıklar,dengesiz beslenme,hormonsol nedenler,alerji gibi faktörler,aşırı stres var ise C vitamini türü vitaminler almalısınız.

Hiç yorum yok: