21 Mayıs 2009 Perşembe

Yağlı Ciltler İçin Özel Cilt Bakımı

Bu cilt tipinde genellikle açık gözenekler ve yağlı bir yüzey vardır, fazla sebum üretimim nedeniyle sivilcelere siyah noktalara eğimlidir ve soluktur.Cilt aynı zamanda akne oluşumuna eğilimlidir.En iyi haber ise bu yağlılık sayesinde cildinizin uzun süre daha genç görünmesini sağlayacaktır.

Yüzünüzde sivilceler oluşursa sert bir tedavi uygulamayın, bu sadece yüzeydeki tabaka kuru ve nemsiz olmasına rağmen yagliciltbakimi
yağ hücrelerinin daha çok sabum üretmesine ve de yağ hücrelerinin harekete geçmesine neden olur.Yağlı cilt için en iyi bakım yüzeyden yağları hafifçe alan ve gözenekleri tıkamayan, kurutmayan ve zarar vermeyen ürünlerin kullanımıdır.

Cildin dış yüzeyi esnek ve yumuşak olması için yağa değil suya ihtiyaç duyar.Unutmayınız ki yüzünüzün tamamı yağlı olsa da göz çevresindeki cilt çok hassastır.

Pamuk bir temizleme pedini yağsız bir makyaj temizliyeciye batırın, gözünüzde bir kaç saniye tutarak makyakın çıkmasını

sağlayın.Ardından, hafifçe maskaranızı ve hafif darbelerle alt ve üst göz kapağınızı siliniz.Yüzünüze ılık su

çarpın ve hafif köpüren bir yüz temizleme kremi sürün.Bu yüzünüzü nemlendirecek ve gün boyunca biriken toz, kir ve yağı
yüzünüzden alacaktır.Nemli cilde nazikçe masaj yapın ve daha sonra bol su ile yüzünüzü durulayın.Cildinizi yagliciltbakimiserinletmek ve tazelemek için bir pamuğu tonikle ıslatın ve pamuk artık kirlenmeyene kadar cildinizi silin.

Eğer tonik cildinizi tahriş ederse, biraz ılık suyla seyrelterek uygulayın.Nemlendirici cildi yumuşak ve esnek tutmak için cildin üst katmanlarına su sağlar, bu nedenle yağlı ciltler bile hafif bir nemlendiriciye ihtiyaç duyar.

Yağlı bir cilt için suyla inceltilmiş olan hafif bir nemlendirici seçmeniz gerekir.Nemlendiriciyi cildinize uygulayın, daha sonra ince bir kağıt mendille fazlalıkları alın ve parlak bir görünümün önüne geçiniz.

Hiç yorum yok: