31 Mayıs 2009 Pazar

Cilt Kırışıklıklarıyla Nasıl Savaşırsınız

Cilt uzmanları cilt hasarlarının ve kırışıkların bilgi ve özel bakımla önlenebileceğini düşünürler.Aşağıda anlatılanlar bunun 10 temel yöntemleridir.Haydi bir bakalım…

1- Yüzünüzü Güneşten Koruyun : Cilt yaşlanmasının en önemli nedeni güneş ışıklarıdır, her gün güneş koruyucu kullanmalısınız.Bu krem sizi erken yaşlarda yaşlanmaktan, yanmaktan ve cilt kanseri riskinden koruyacaktır.Güneşin ultraviyole ışınları, kışın da yazın da zararlıdır; bu nedenle de yaz kış güneş kremi kullanmalınız önemlidir.

2- Sigarayı Bırakın : Sigara içmek cildinizi yoksun bırakır ve yeni hücre üretimini yavaşlatır, bunun sonucunda yaşlanma prosesi hızlanır.Sigara cilde gri,donuk bir görüntü verir.Ağız çevresinde derin çizgiler oluşmasına neden olur, çünkü tiryakiler sigarayı içine çekerken dudaklarını büzerler.

3- Derin Temizleme : Cildinize genç ve taze ışıltı kazandırabilmeniz için ölü hücreleri, kiri ve makyaj artıklarını yüzünüzden temizlemeniz gerekir.Sert temizleyicler yerine krem temizleyicileri tercih edin ve pamukla yüzünüzden alın.Yağlı bir cilt için, yağsız bir temizleyiciyle masaj yapın.10 dakika kadar yüzünüzde tutun ve fazlalıkları ılık suyla yüzünüzden alın.

4- Yoğun Nemlendirme : Besleyici bir maske kullanın ya da haftada bir kez gece kreminizi ya da nemlendiricinizi yoğun bir kıvamda sürerek cildinizin su seviyesini artmasını sağlayın.Yüzünüzde 5-10 dakika bırakın, daha sonra kağıt bir mendille fazlalıkları alın.daha iyi bir etki sağlamak için nemli cilde uygulayın.

5- Kan Dolaşımını Artırmak : Haftaada bir kez yumuşak bir fırçayla fırçalama cildin yüzeyinin düzgün ve yumuşak olmasını sağlar.Bu hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur ve cişdin üst katmanlarına doğru kan dolaşımını hızlandırır, sağlıklı bir görünüm verir.Aynı etkiyi bir traş fırçasıyla yüzünüzde bir yüz temizleyiciyi köpürterek de elde edebilirsiniz.

6- Yüzdeki Çizgileri Azaltmak : Fondötenler, kapatıcılar ve pudralar gözle görülen çizgilerinizi kapatmanıza yardımcı olur.Bunların içindeki parlak parçalar, çizgileri az görünür hale getirir ve yüzünüze pürüzsüz taze bir görünüm sağlar.

7- Düzenli Özel Bakım : Düzenli cilt bakımının ötesinde arada sırada cildinize serumlar, yüz bakımı kremleri, yaşlanmayı önleyici kremlerle özel bakım uygulamayı ihmal etmemelisiniz.Bu cildinizin görünümünü iyileştirecek düzenli bakım yapmak konusunda sizi yüreklendiricektir.

8- Hava Durumunu Dikkate Alın : Aşırı sıcak ya da soğuk havalarda cildiniz nemini kaybeder, kuru ve hasara açık hale gelir.Böylece, ürünlerinizi mevsime göre değiştirerek düzenli nemlendirmek gerekir.Örneğin soğuk havalarda daha yağlı ürünler kullanmanız soğuğu dışarda tutacak, yüzünüzde donmayacaktır.Sıcak havalarda daha hafif formülasyonlar uygundur, nemlendiricinin altına bir kaç damla özel bakım kremi kullanılabilir.

9- Cildinize Nazik Davranın : Cil bakım ürünleri kullanırken cildinize nazik davrandığınızdan emin olun.Göz çevrenizdeki hassas olan cilde her zaman hafif dokunun.Cilt bakım ürünlerini kullanırken cildi aşağı doğru çekmekten kaçının, her zaman dışarıya yada yukarı doğru sürün.Göz altı ürünleri kullanırken yüzük parmağınızla, hafif vuruşlarla kremi sürmeniz tavsiye olunur.Ayrıca cildinizi hassaslaştıracak ya da tahriş edecek ürünleri kullanmaktan kaçının.

10- Usta Makyaj : Ultraviyole (UV) filtrel, cildi besleyen ve görünümünü iyileştiren makyaj ürünlerini tercih edin.Mevcut olan makyaj ürünlerinin ustaca kullanımı, cildinizin görünümünü iyileştirmenize ya da kusurlarınızı kapatmanıza yardımcı olur.

Hiç yorum yok: