21 Mayıs 2009 Perşembe

Gözler için hassas cilt bakımı ve cilt maskeleri

Göz çevresindeki cilt yüzün diğer yerlerinden daha ince ve hassastır, özel bir bakım ister…Bu bölge daha az nem tuttuğu için yaşlanmanın, siyah halkaların ve şişliklerin ilk belirtilerini gösterir.Bu bölgede çok az yağ bezi bulunduğu için kurumaya açıktır.Cildin altında emici yağ hücreleri olmadığı için elastikiyetini hızla kaybeder.

gozbakimi Bir göz tedavisine karar vermek :


Cilt problemlerinizi kötüleştirmeyecek özel bir göz tedavisi seçmeniz gerekmektedir.Göz bölgesi için çok ağır olan, gözyaşı bezlerinin salgısını engelleyecek, şişliklere yol açabileek çok ağır yüz kremi ve yağlarını kullanmaktan kaçınmalısınız. Jel bazlı krem ve yağlar, genç ve yağlı ciltleri tazeler.Cildie uygun olan ve yumuşatan hafif göz kremleri kullanmanız gerekir.Esnek bir cilt sağlamak ve bu bölgede çizgilerin oluşumunu engellemek için yüzük parmağınızla az miktarda göz kreminini bu bölgeye uygulayın.Arada sırada çok miktarda kremle bu işlemi yapmantansa düzenli olarak az miktarda krem uygulamak daha doğrudur.

Şişmiş Gözler :

Yüzük parmağınızla hafif vuruilarla kremi uygulayın. Soğutulmuş kremler kullanın, bu şişliklerin giderilmesini sağlayacaktır.Birer dilim salatalık ya da patates dilimlerini gözlerinizin üzerine koyun ve 20 dakika kadar bekleyin.Ardındanda iki çay poşetini gözlerinize koyun ve 15 dakika dek tutun.Çay kan dindirici etkiye sahip tanin ve polipenol içerdiği için göz altındaki torbalanmayı giderir.

Pamuk pedi, buzlu suya ya da buz gibi süte batırın.Bu pedleri gözlerinizin üstüne koyun ve pedler ılık olunca alın.Bunu 15 dakika devam ettirin, şişlikler gidecek ve gözünüzün beyazı daha parlak olacaktır.

Maske 3 : İki parça pamuğu soğutulmuş gülsuyuna batırın ve fazlalıkları sıkın.Gözlerinizin üstünde 20 dakıka bekletin.

Bir başka yöntemde çay kaşığını buz dolabında 1 saat kadar bekletip, gözün üzerine koymaktır, donmamış olmasına ve çok soğuk olmamasını dikkat edin, cildinize zarar verebilir…

Hiç yorum yok: